in

Над 40 филма в програмата на „Златна роза“ във Варна

Кадър от филма "Безкрайната градина"

Най-доброто от родното кино ще бъде показано в рамките на 36-тото издание на варненския фестивал, който започва на 27 септември край морето

На 27 септември за 36 път във Варна се открива Фестивалът на българския игрален филм „Златна роза“. Над 40 филма ще видим в двете програми, а билетите вече са в продажба на касата на ФКЦ и онлайн на fccvarna.bg. „Нова Варна“ е медиен партньор на фестивала.

Конкурсът включва 17 пълнометражни и 21 късометражни филма, завършени след последното издание на фестивала. За наградите в пълнометражното кино ще се състезават култовият „Възвишение“ на Виктор Божинов, нежният „Безкрайната градина“ на Галин Стоев, семейният „Смарт Коледа“ на Мария Веселинова, международно отличеният „Ага“ на Милко Лазаров, „Кораб в стая“на Любомир Младенов, копродукцията „Чудо“ на Егле
Вертелите.

Пет премиери ще видим на „Златна роза: – „Мълчанието на сестра ми…“ на Киран Коларов, дебюта на Надежда Косева „Ирина“, новите филми на Костадин Бонев„Далеч от брега“, „Времето е наше (Разруха) на Петър Попзлатев и „Живи комини“ на Радослав Спасов.

В конкурса участват още боксофис хита „Привличане“, „Нокаут или всичко, което тя
написа“ на Ники Илиев, два филма на Максим Генчев – драмата „Преглед на вътрешните пространства“ и тийнеджърския „Смартфонът беглец“, „Трансгресия“ на Вал Тодоров.

Интересен акцент в програмата е омнибусът „8 минути и 19 секунди“ по разкази на Георги
Господинов. Късометражната конкурсна програма представя най-доброто и обещаващото от българското късо кино.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева