in

1204 деца ще се обучават в Математическата гимназия във Варна (СНИМКИ)

Елитното училище е първото, което казва „сбогом“ на хартиените дневници, от тази година родители и ученици ще се информират за успеха си единствено онлайн

Край на дневниците и бележниците от хартия казват от тази година от Математическата гимназия във Варна. Електронният дневник е въведен в елитното варненско училище още преди две години, но досега той се използваше паралелно със старите и добре познати хартиени аналози. От тази учебна година родителите ще научават за успеха на децата си единствено онлайн. Това обясни пред радио Варна директорът на Математическата гимназия Павлин Петков.

Общо 1204 ученици от 5-и до 12-и клас започват днес занятия в Математическата гимназия във Варна.

Предстои избор на строител за новата сграда на училището, която ще се намира в района на Техникумите – на ул. „Академик Сахаров“, каза днес при откриването на учебната година в МГ кметът на Варна, Иван Портних.

Той бе специален гост на откриването на учебната година в елитната гимназия.  Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ е сред най-старите и елитни средни учебни заведения не само във Варна, но и в България със своята 130-годишна история.

Построяването на новата сграда на варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” в  района на т.нар. техникуми във Варна вероятно ще отнеме до две-три години.

Община Варна още през април внесе искането си регионалното министерство да предостави парцел от 14 дка на на гърба на професионалната гимназия по електротехника.

Припомняме, че новата сграда на МГ-то ще бъде построена на гърба на бившия техникум.Очаква се строителството да е между 10 и 12 млн. лв. Ангажиментът да осигури парите е на държавата.Отделянето на математическата гимназия в нова сграда ще сложи и край на споровете с училище „Захари Стоянов”. Двете училища делят една сграда от години.

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева