in

„Вездесъщият“ е българското предложение за „Оскар“

снимка ФКЦ

Филмът на режисьора Илиян Джевелеков  ще е българският претендент за „Оскар“. Решението е на комисия от Националния филмов център с председател Владимир Андреев, състояща се от 11 членове.

Тази година претендентите са били 13, съобщиха от центъра. „Вездесъщият“ е заснет по сценарий на Матей Константинов и Илиян Джевелеков и разказва историята на писател и шеф на рекламна агенция, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери.

През октомври миналата година „Вездесъщият“ спечели голямата награда за пълнометражен филм на 35-ия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“. Освен това лентата получи наградите на публиката и кинокритиката.

Сценаристът и режисьор на лентата Илиян Джевелеков е завършил кинорежисура в НАТФИЗ. „Вездесъщият“ е вторият му игрален филм след успешния дебютен „Love.net“ през 2011 г.

През 2001 г. заедно с Георги Димитров и Матей Константинов Джевелеков основава продуцентската компания „Мирамар филм“, която е сред продуцентите на „Вездесъщият“. Джевелеков е режисьор на десетки реклами и няколко документални филма, сред които „Куба е музика“ (2009).

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/