in

Продават частен рай за 10 млн. долара

снимка rentprivateisland

В южната част на Тихия океан се намира един от на-големите и най-отдалечени частни острови в света. Латаро е част от Вануату – островна държава. И в момента се продава за 10 млн долара

Архипелагът, известен до 1980 г. като Нови Хебриди се намира на 1 750 км. източно от Австралия, на 500 км. от Нова Каледония, западно от Фиджи и южно от Соломоновите острови.

Островът е невероятно красив: пясъчни плажове, защитени флора и фауна, коралови рифове в кристално синя вода. Този 324-хектаров рай струва 10 милиона долара.

Около 90% от територията на острова е защитена зона с богат растителен и животински свят. Той е обитаван от сови, орли, папагали и няколко редки вида животни.

Резиденцията на собственика на острова се състои от четири сгради, в които има всекидневна, кухня, бар, трапезария. На разположение има плувен басейн и зона за слънчеви бани и релакс. Всички главни сгради са свързани помежду си.

Сградите са разположени в непосредствена близост до плажа с бял пясък и чиста синя вода.

Останалата част от острова е в буйна горска растителност

На острова има и голяма къща за гости за две спални, къща за пазача, отделна стая за персонал до 18 души и огромен навес за инвентар и оборудване. Почти всички сгради са построени в балийски стил с дърво и тъмно оцветено стъкло.

В обявата островът е описан като подходящ за всички видове водни спортове – риболов, гмуркане, ветроходство и др. 99% от електроенергията се произвежда от слънчева енергия.

Последният жител на острова замина за континенталната част в началото на 80-те години. Настоящите собственици купуват острова през 2010 година. С помощта на голям брой жители на континента почистват земята и построяват резиденцията.

Между 15 и 40 служители са заети да поддържат острова.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/