in

Във Варна преглеждат безплатно деца с проблеми с растежа

Детските ендокринолози на УМБАЛ“Света Марина“ ще преглеждат безплатно този четвъртък

Безплатни прегледи за откриване на проблеми с растежа в детска възраст ще се проведат в ДКЦ „Света Марина“ във Варна в четвъртък. Те са в рамките на Световната седмица за повишаване на осведомеността за растежа като част от кампанията „GrowInform”.

Детските ендокринолози ще преглеждат между 10 и 14 ч. в кабинети 304 и 208. Не е необходимо предварително записване, но е препоръчително родителите да разполагат с точни данни за промяната на ръста и теглото на детето в предходните години.

Кампанията „GrowInform“ стартира преди 1 година в университетската болница „Св. Марина“ и се провежда за първи път в България. Тя има за цел ранното откриване и навременното лечение на състояния, свързани с проблемния растеж при децата. Забавянето на растежа или ускореният растеж могат да бъдат ранен показател за заболяване, предупреждават специалистите.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/