in

Зрелищен спектакъл в „Аспарухово“ за Деня на Независимостта

По време на шоуто ще има демонстрации на десант с вeртолет и парашутисти от бойния ни морски флот

Исторически спектакъл „Българската армия – от Аспарух до наши дни” ще видят варненци навръх Деня на независимостта – 22 септември. В бойните възстановки в парка в „Аспарухово” ще се включат около 300 души, сред които и истински бойци от ВМС. Ще хвърчат стрели, ще свистят мечове и ще гърмят гранати, разкриха организаторите на мащабното събитие, съобщава Дарик.

Събитието ще започне в събота от 11.00 часа с национални ни химн, изпълнен от прекрасната малка принцеса Биляна Тодорова. Очаква се спектакълът да продължи около 4 часа.

Ще бъдат пресъздадени различни периоди от военната история на България в изпълнение на клубове за исторически възстановки, сред които „Бран“, „Чигот“, „Клуб „Миноносец Дръзки“, „Братя по оръжие“, Първи ученически гвардейски отряд от Кърджали, „Хайдути“, „Бага-тур“ и Национално дружество „Традиция“ – Регионален Клон „8-ми пехотен Приморски полк“.

Реализмът ще бъде гарантиран с демонстрация на десант с вертолет и парашутисти от бойния ни морски флот, които ще се приземят в района на „бойните действия” – поляната до спортните игрища, разкри заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев,

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/