Намаляват замърсяването на въздуха във Варна по проект

Проектът е финансиран по ОП „Околна среда“, като стойността му е 232 288,00 лв

Община Варна организира начална конференция по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Варна – фаза 1. Събитието ще се проведе от 10.00 в зала на общината.

Проектът е финансиран по ОП „Околна среда“, като стойността му е 232 288,00 лв и е с продължителност 24 месеца. С реализирането на проекта се цели да се набележат и предприемат законосъобразни и изпълними действия, които да допринесат за намаляване на нивата на замърсителите в атмосферния въздух на територията на община Варна.

Ще бъде актуализирана общинската програма за подобряване качеството на атмосферния въздух на Варна, и са набелязани основните източници на замърсяване на атмосферния въздух на територията на общината.

По този начин ще се създадат предпоставки за реализиране на инвестиционни мерки с цел подобряване качеството на атмосферния въздух на Варна, чрез финансиране на втора фаза на проекта.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Риби:Ще вземете нестандартни решения

Парламентът с втори опит за избор на новите министри