Общината подпомага 61 бедни варненци с еднократна помощ

Снимка: trio.bg
Снимка: trio.bg

221 души не са си потърсили еднократните социални помощи, отпуснати им от Община Варна. 
Това стана ясно на вчерашното заседание на постоянната комисия по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет, съобщиха от пресцентъра на местният парламент.

Помощите са в размер на общо 55 870 лв. Те са били предоставени на хората в периода 2012-2016 г. за покриване на инцидентно възникнали жизнени, образователни и комунално-битови потребности. За 2017 и 2018 г. няма неполучени помощи, бе съобщено на заседанието.

Членовете на комисията дадоха съгласието си помощи, непотърсени в рамките на 12 календарни месеца от датата на решението на Общинския съвет за отпускането им, да бъдат отписвани.

На вчерашното заседание беше решено също 61 души да бъдат подпомогнати от общината с общо 22 800 лв., а на трима варненци беше отказана помощ.

Общият бюджет за социални помощи през 2018 г. е 102 678 лв. До края на годината в хазната остават 25 528 лв., с които ще може да се помогне на хората в затруднено положение.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Скорпион:Вие диктувате правилата днес

снимка Inowave

Ден без автомобили утре във Варна