in

Варна може да бъде домакин на форум за дами предприемачи от България и Нидерландия (СНИМКИ)

Снимка: Община Варна

Имаме идея да направим форум на дами предприемачи от България и Нидерландия във Варна.

Това каза кметът на града Иван Портних на пресконференция след срещата с посланика на Кралство Нидерландия у нас – Нейно Превъзходителство Беа тен Тъшър.

Снимка: Община Варна

Кметът подчерта, че подобен форум би се радвал на голям интерес, тъй успешните бизнес дами в града са активна част от обществено-икономическия живот в морската столица.

„С нейно превъзходителство обсъдихме дългогодишното и ползотворно регионално партньорство между Дордрехт и Варна, които са побратимени градове. В рамките на това сътрудничество са реализирани много проекти – като Дневният център за хора с ментални затруднения „Вила Ривиера“, провеждането на няколко бизнес срещи в сферата на морската индустрия, които доведоха до подписване на договори между варненски и холандски компании, представяне в Дордрехт на най-старото обработено злато от Варненския халколитен некропол, провеждане на съвместен концерт по повод Деня на Европа. Разбира се, предстоят още инициативи за разширяване на нашето сътрудничество“, каза кметът Иван Портних.

Снимка: Община Варна

В края на месеца предстои българска делегация на посети град Дордрехт във връзка с европейските проекти, а през следващата година ще бъдат осъществени и няколко инициативи в сферата на културата и бизнеса, оповести Иван Портних.

„Имахме изключително ползотворна дискусия с г-н кмета. Обсъдихме възможностите за сътрудничество в сферата на бизнеса, смарт технологиите, зелената тема, морската индустрия“, каза пред журналисти Нейно превъзходителство.

Снимка: Община Варна

Тя разкри  си, че Варна е избрана за един от 30-те дигитални хъба за Югоизточна Европа.

Отбеляза още, че Варна изключително бързо се развива в сферата на дигиталните технологии, както и че точно там трябва да се задълбочи сътрудничеството между Нидерландия и България.

„Вярвам в устойчивото развитие на двустранните отношения между Нидерландия и България, и в частност между Дордрехт и Варна“, заяви посланикът.

Тя допълни, че много е впечатлена от красотата, енергията, динамиката и полъха на един съвременен и развиващ се град.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.