in

Диана Добрева ще е председател на журито на „Златна роза“ във Варна

снимка БНР

Петчленно жури ще оценява конкурсните филми в програмата на варненския кинофестивал, който стартира другата седмица 

Диана Добрева е председател на международното жури на „Златна роза“, съобщиха за „Нова Варна“ организаторите на събитието. Тя е водеща българска театрална и киноактриса и режисьор в Национален театър „Иван Вазов“

Носител е на наградата „Златна роза“за главна женска роля във филма „Маймуни през зимата“; наградата на Националния филмов център за роилите си във филмите „Пазачът на мъртвите“ и „Маймуни през зимата“.

golden rose

Хелийн Герцен  е директор на Фестивала “goEast” за централноевропейско и източноевропейско кино. Член е на Съвета за оценяване на немските филми.
Носителят на “Златна роза” през 2008 г.  Носителят на Златна роза 2017 Илиян Джевелеков също ще журира бг лентите.

Първият му пълнометражен игрален филм ”LOVE.NET” (2011) се нарежда в първата десетка на най-касовите филми, разпространени в България. Вторият му игрален филм “Вездесъщият” (2017) печели наградата “Златна роза” 2017 за най-добър филм, актьор и актриса и е българското предложение за ОСКАР за чуждоезичен филм през тази година!

Руди Трайхман е продуцент на над 20 филми, сред които: “Макс Манус”, (2008, Норвегия/Германия, дир. Йоахим Рьонинг, Еспен Сандберг ), спечелил 7 награди в Норвегия с продадени над милион и двеста хиляди билета в киносалоните, норвежкият претендент за “Оскар” за чуждоезичен филм, откупен от над 60 страни.

И последният член на международното жури е легендарният бг-оператор Войчех Тодоров. Той е кинооператор, режисьор и сценарист на множество игрални и документални филми и телевизионни сериали. Носител на наградата “Кодак” за операторско майсторство за “Вагнер”

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева