in

Запорираха цялото имущество на фамилия Арабаджиеви

снимка plovdivnews

Цялото имущество на семейството на Ветко Арабаджиев е запорирано, съобщи заместникът на главния прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС. Той посочи, че разследването продължава с разпити на свидетели и допълнителни експертизи.

Гешев припомни, че семейство Арабаджиеви са обявени за издирване, а извършването му е в ръцете на МВР и партньорските служби.

Прокуратурата ще поиска запор на имуществото и на алкохолния бос Миню Стайков, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Прокурор Гешев подчерта, че той не разполага с информация издирваните да са правили опит да се свържат с разследващите органи в България. „Това, което те правят в момента е да чакат да се изясни напълно ситуацията и да разберат с какви доказателства разполага прокуратурата. Тогава ще преценят какви действия да предприемат. Това е традиционна политика в такива дела“, коментира Иван Гешев.

В края на август беше извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. 10 души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани.

При претърсвания на хотели, офиси и домове беше открита голяма сума пари, а много от банкнотите са били в кутии за обувки. Интерпол издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се предполага, че са в чужбина. Впоследствие трима от задържаните – Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева бяха пуснати под парична гаранция, но впоследствие Апелативният специализиран наказателен съд ги върна в ареста.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/