in

Общинари разрешиха подводницата „Слава“ да стане музей

снимка: bgswim.com

На днешното заседание съветниците от ПК „Собственост и стопанство“ дадоха своето съгласие да се реализира инвестиционно намерение на фирма ИНХОМ-ООД, свързано с предоставяне за безвъзмездно ползване на подводницата „Слава“ за срок от 10 г. и превръщането й в музей.

Предложението е подкрепено от Съюза на подводничарите в Република България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва както и от Военноморските сили на Република България.

„Подобен музеен експонат, благодарение на своята атрактивност и на възможността за пряк досег с автентичната бойна техника ще представлява интерес и ще привлича посетители не само от региона, но и от страната и чужбина, добавяйки още един щрих към туристическия облик на нашия красив град и региона“, се казва в писмото-подкрепа на командващия Военноморските сили Контраадмирал Митко Петев.

В писмо до Общински съвет фирма ИНХОМ ООД информира, че притежава необходимия терен за изграждане на постамент и поставянето на подводница „Слава“ като образец от обществена и туристическа значимост. За целта е учредена Фондация „Белославско стъкло“, която ще има ангажимент да експонира и реставрира подводницата чрез регионални, национални и международни проекти.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/