in

Ремонтират пешеходни и автоподлези във Варна

Снимка: Нова Варна

Ремонтни дейности се извършват на пешеходни и на автоподлези във Варна, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

По бул. „Левски“ се работи по конструкциите на съоръженията в участъка от бул. „Осми Приморски полк“ до ул. „Подвис“ и на бул. „Осми Приморски полк“ – от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“. Това са пешеходните подлези до базар „Левски“, при спирка „Дубровник“, при ул. „Мир“, както и авто- и пешеходният подлез по продължението на ул. „Царевец“ и на ул.„Подвис“.

Ремонтните дейности ще обхванат още автоподлеза на бул. ”Осми Приморски полк” при ул. ”Христо Смирненски”, пешеходен подлез до бл. 28 в ж.к. „Чайка“ и при спирка „Спортист“. На тези съоръжения се извършва подмяна на хидроизолация, облицовка, осветление. В пет от тях ремонтните дейности вече са започнали, предстоят и в останалите, обобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Към момента текат ремонтни дейности на съоръжението на сп. „Явор“, където се ремонтират стълбите и подходите към автобусните спирки от страната на кв. „Чайка“.

С цел осигуряване на достъпна среда ремонти бяха направени на подлезите – сп. „Автогара“, сп. „Борсата“, подлеза до ул. „Йордан Йовков“. Поправени са разбитите стъпала, разрушените рампи за детски колички и са подменени липсващите решетки на отводнителните канали, пребоядисани са тавани и стени. Ремонт предстои на осветлението на съоръженията до автогаратата, на сп „Борсата“, сп. „Патриарх Евтимий“, сп. „Македонски дом“, сп. „Осми декември“, на подлеза пред Ботаническа градина, сп. „Изгрев“ и сп. „Родина“.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.