in

Ден без автомобили утре във Варна

снимка Inowave

Автобусите, които преминават през затворените отсечки, ще са с променен маршрут и ще обикалят по бул. „Осми приморски полк“ и бул. „Цар Освободител“.

Сдружение Варна – Европейска младежка столица за втори път организира Ден без автомобили на 22 септември във Варна и кани жителите и гостите на града да се разходят пеша или с велосипеди.

 

снимка inowave

За целта затворена зона за пешеходци ще бъде: бул. „Сливница“ – в частта от кръстовището с бул.“Мария Луиза“ до кръстовището с бул.“Княз Борис I“ – в частта от кръстовището с бул.“Сливница“ до кръстовището с бул.“Цар Освободител“. В този район ще се случат редица активности, подготвени от местни организации. Булевардът ще бъде затворен в часови диапазон 11:00-18:00ч.

Автобусите, които преминават през отсечката ще са с променен маршрут и ще обикалят по бул. „Осми приморски полк“ и бул. „Цар Освободител“.

Европейска седмица на мобилността 2018 се фокусира на многомодалност – избор на различни транспортни форми за едно или за различни пътувания.

Европейският ден без автомобили е част от традиционната Европейската седмица на мобилността, която се провежда всяка година. Кампанията “Европейски ден без автомобили“ цели намаляване на шума, вредните емисии на газове във въздуха, както и подобряване на качеството на живота в големите градове.

Това е международна кампания, по време на която централните зони в много градове на Европа се затварят за автомобилно движение. Под тази си форма, булевард изпълнен с игри и активности, инициативата се провежда за втора поредна година във Варна.

Идеята е поне за един ден варненци да се лишат от удобството на автомобила и да предпочетат по-здравословния и екологичен начин на живот.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/