Близнаците на Милко Калайджиев вече са студенти

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Синовете на палавия мустак на попфолка Милко Калайджиев вече са студенти.

Близнаците Антонио и Александър успяха да се запишат в мечтаните от тях специалности – съответно архитектура и медицина. И двете момчета вече са започнали лекции, но учебните им заведения са в различни градове. Антонио се премести от Хасково в София, за да учи в Университета по архитектура, строителство и геодезия, а Алекс е приет в Медицински университет – Плевен, научи „Монитор“.

Наследниците на изпълнителя на шлагера „Къде си, батко“ се насочиха към тези професионални направления още преди две години. Изкуството на интериорния дизайн и естетските детайли в изпипването на една сграда Антонио обмисляше да изучава в Милано, но в последния момент промени решението си. Още преди абитуриентския им бал Калайджиев заяви, че се надява децата му да останат в родината.

„За тези специалности има бъдеще в България. За съжаление ние даваме готова работна ръка на Европа, страхотни деца напускат България.Тук образованието е хубаво, подготовката е хубава“, сподели пред „Планета“ той.

Въпреки че са главни герои във видеото към песента на Милко „Кой спечели, кой загуби“, тийнейджърите са категорични, че не ги влече сцената и цялата публичност, която върви с професията на гласовития им татко.

„Насочили сме се на другаде, нашият мироглед е по-различен”, коментираха преди време те.

Двете момчета завършиха Езиковата гимназия в Хасково с първи език немски и втори английски.

Междувременно набеденият за Христофор Колумб на БГ шоубизнеса добави четири народни песни в репертоара си за първи път от казармата насам. Той дори обмисля опцията да запише цял фолклорен албум. Едно от парчетата е с Галина Венелинова – учителката на поп-фолк дивата Галена по музика от родния ѝ град Смядово.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: Facebook

Една от най-красивите българки роди близнаци (СНИМКИ)

Част от Цветния квартал остава без ток