in

В ЮАР застреляха мъжа на Наталия Гуркова

снимка Instagram

Зловеща новина се появи в международната преса тази сутрин, а за часове достигна и до България. Съпругът на Мис България Наталия Гуркова – Джордже Михалевич е бил застрелян вчера вечерта в ЮАР.

По информация на властите в Йоханесбург, инцидентът е станал в град Бедфордвю. Михалевич е пътувал с автомобила си и е спрял на светофар на кръстовище. Непосредствено до страната на шофьора в същия момент спрял мотор с двама пътници. Мъжете са стреляли в страничното стъкло. Произведени са два изстрела, след което са се обърнали и са избягали от местопрестъплението.

От полицията в Бедфордвю отказаха да разкрият името на жертвата. Уточниха само, че е направил опит да се прикрие от оръжията като залегне, но за съжаление вторият куршум го е улучил. „Жертвата е спряла на светофара, за да изчака да премине. В същия момент до него е спрял мотор с двама пътници, които са го застреляли през прозореца. След това са обърнали мотора и са избягали. Жертвата е паднала, а след това е направила опит да се изправи и е видяно, че мъжът е прострелян. Разследването продължава“.

По-късно в социалните мрежи се появи информация, че мъжът, който е застрелян на кръстовището е Джордже Михалевич. Сръбският бизнесмен с корени и от Черна гора е известен като диамантен магнат. Той управлява компаниите Sandton Gold и Diamond Exchange, както и Salon Prive.

Капитан Андре де Жардер заяви пред TimesLIVE, че жертвата току-що била обядвала в ресторант в Бедфордвю и е била на път към дома си, когато е била нападната. Мотоциклетът е бил марка „Кавазаки“.

„Той е спрял на светофар и двама заподозрени на мотоциклет са се приближили до него. Те са стреляли през прозореца“, каза Жардер. Не можем да кажем колко точно изстрели са били произведени, нито колко точно са уцелили шофьора. „След това той е продължил да кара колата си още 100 метра, излязъл е и е паднал на земята“, разкри още капитанът.

От полицията заявиха, че въпреки съмненията за връзка с подземния свят в покушението, мотивите за него все още не са известни. „Самоличността на жертвата не може да бъде обявена официално, защото за кончината му все още не са уведомени неговите роднини“, допълни Жардер.

Михалевич и Наталия са женени повече от десет години. Двойката има две деца, като делеше времето си между България, Черна Гора, Средиземно море и ЮАР. Последните години семейство Михалевич пребиваваше основно на Балканите.

Самата Наталия Гуркова се оплака, че не се чувства сигурна в ЮАР, заради което е настояла семейството да се върне в България. За последно двамата бяха заедно на рождения ден на Наталия преди няколко дни. Самата тя бе в София допреди ден по повод софийската седмица на модата.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/