in

В Казахстан кастрираха първия педофил

Снимката е илюстративна

 

Властите на републиката, първи в историята подложиха доказан педофил на химическа кастрация.

Това стана няколко месеца, след като беше приет новия закон, разрешаващ такъв метод за наказание за педофили, пише Mirror.com. Официални лица обявиха, че анонимен мъж от Туркестанския регион е получило инжекция под наблюдението на представители на Министерството на здравеопазването на страната.

Президентът на страната Нурсултан Назарбаев е отделил повече от 25 000 долара за закупуване на 2 000 инжекции, предназначени за мъже, извършили посегателства над деца.

Снимка: Lifter.com

Когато законът за това е бил приет депутатката Ляззат Актаева коментира, че „кастрацията ще бъде временна, състояща се от еднократна инжекция, основана на  необходимостта от предотвратяване на извършването на сексуално насилие иначе казано, такава инжекция трябва да се прави два пъти в годината, за да бъде ефективна.“ В Казахстан за такива углавни престъпления е предвидено и наказание до 20 години затвор.

За разлика от хирургическата, химическата кастрация не възпрепятства бъдещи сексуални желания.

Според статистиките, броят на изнасилените в Казахстан деца, е стигнал до 1000 годишно. Няколко месеца преди Казахстан, правителството на Великобритания заяви, че разглежда възможността да прилага наказанието химическа кастрация на осъдени педофили и сексуални престъпления.

*******

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/