in

Започва новата учебна година във варненския храм „Свети Атанасий“

Снимка: kmeta.bg

На 30 септември с водосвет след светата литургия в храм “Свети Атанасий“ във Варна ще се открие новата учебна година за неделното училище и школите по изкуства.

Занимания по пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис се предлагат за деца имащи интереси в тези области. Водят се от специалисти и са безплатни.

Графикът е следният:

Детски хор “Ангели“ – репетиции се провеждат всяка събота от 10:00 до 11:30 ч. Възрастовата група е от 6 до 12 години. Диригент и ръководител на хора е Евгения Григорова.

Школа по изобразително изкуство и ръкоделие – занятията са всяка събота от 11:30 до 12:30. Възрастовата група е от 6 до 12 години. Преподавател е Веселина Василева.

Неделно училище – Заниманията се провеждат всяка неделя от 10:15 до 11:30 ч. В този часови диапазон се обучават три групи. Има две групи от 6 до 8 години и една от 9 до 12 години. Преподаватели са Йоанна Калешева, Дияна Янчева, Лора Мариянова. В преподавателската дейност се включват и духовниците: ставрофорен иконом Дончо Александров и протойерей Ясен Шинев.

Школа по иконопис – всяка неделя от 11:30 до 12:30. Работи се с деца от 7 до 16 годишна възраст разделени на две групи – от 7 до 10 г. и от 11 до 16г. Преподаватели са иконописците Катя и Младен Костадинови.

Школа по актьорско майсторство – всяка неделя от 12:30 до 13:30 в Възрастовата група е от 6 до 14 години. Преподаватели са актьорите Мариета и Стефан Златарски.

От 5 октомври се подновяват и беседите, насочени към младежи и възрастни хора на теми, изясняващи православната вяра и живота на християнина в света. Те се провеждат всеки петък от 18:00 ч. в залата за беседи при храма. За поредна година стартира и школата по иконопис за възрастни.

Църковното настоятелство апелира към родителите проявяващи загриженост за възпитанието и развиване талантите на децата си, да се възползват от предлаганите възможности.

Записванията започват през тази седмица на място в храма от 8:00 до 18:00 ч. или на телефон 63-97-16.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.