in

50 нови автобуса са нужни на фирма „Градски транспорт“ във Варна

Снимка: live.varna

Още 50 нови автобуса са нужни на общинската фирма „Градски транспорт“, за да се движат по всички линии модерни и климатизирани превозни средства.

Това каза за Радио Варна изпълнителният директор на дружеството Злати Златев.

95 са новите автобуси в парка на варненския градски транспорт. Всеки ден обаче 135 рейса са нужни, за да поемат разписанието по всички линии на Варна.

Освен това всеки ден минимум 10% от колите трябва да минат профилактично обслужване в сервиза. Затова, пресмята инж. Златев, са нужни още поне 50 нови автобуса.

Дотогава по линиите ще пътуват и старите, които са общо 65, като повечето от тях са на 10 години, но има и такива, купени през вече далечната 1992-а.

Разписанието на автобусите по линиите на градския транспорт във Варна в момента не може да се спазва заради реализацията на инфраструктурните проекти и ремонтите по варненските улици, каза още Злати Златев в отговор на многобройни сигнали на варненци.Той сам изпробвал част от маршрутите с личния си автомобил.

„За 800 метра между Градска болница и сградата на Здравната каса ми трябваха 19 минути. Същото е и на ул. „Христо Смирненски“ – големи задръствания“, сподели той.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.