Главния прокурор: Няма данни убийството на журналистката да е заради работата й

Неизвестни остават както мотивите, така и самоличността на извършителя на зверското убийство в Русе. Днешната визита в дунавския град на главния прокурор Сотир Цацаров и на вътрешния министър Младен Маринов не даде повече яснота по случая със смъртта на журналистката Виктория Маринова.

Към момента нито една от масово тиражираните хипотези за престъплението не е официално опровергана.

„Ако имахме съвпадение по ДНК, щяхме да го съобщим веднага и щяхме да сме задържали извършителя”, подчерта Младен Маринов. По думите му разследващите не подценяват нито една версия за мотива на престъплението.

„Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички”, заяви още Маринов, цитиран от БГНЕС.

Според главния прокурор Сотир Цацаров обаче няма категорични данни убийството на 30-годишната жена да е свързано с работата ѝ като журналист.

„Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата ѝ като журналист или с оглед тематика на предаванията ѝ е определящата версия. Нека на този етап бъдем пестеливи, не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа. Едно е сигурно – извършените действия са изключително брутални и изключително жестоки”, заяви Сотир Цацаров.

Все още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова
Тялото на 30-годишната Виктория Маринова беше открито вчера от минувач на крайбрежната алея на Дунав. Тя е била изнасилена и убита по особено жесток начин. Маринова беше административен директор на русенската медия TVN и водещ на едно от предаванията, излъчвани в ефира на телевизията.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: facebook

ЕС ни предлага помощ за убийството на Виктория

Варненско семейство остана без дом след дълга битка с банки и ЧСИ-та