in

Арабски шейх си поръча златен мерцедес

Снимка automobilesreview

Арабските шейхове определено са сред най-богатите хора на планетата. Разбира се, такива богати хора обичат луксозните неща, което означава, че си падат и по лъскавите автомобили.

Един такъв шейх, чието име остава неизвестно, си поръча да му направят специален автомобил – Mercedes-Benz SLR McLaren 999 Red Gold Dream. Колата изглежда наистина впечатляващо, макар че за европейските вкусове е доста кичозна. В буквалния смисъл може да се каже, че този Mercedes не е обикновен, а златен.

В името на колата има три деветки, които посочват пробата злато и количеството конски сили. За този автомобил са използвани над 14 кг от благородния метал. Със злато е оформен не само интериорът, но и части от каросерията, включително джантите.

Този златен Mercedes ускорява от нула до 100 км/ч само за 3 секунди, а скоростта му е електронно ограничена на 340 км/ч.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/