in

Варненско семейство остана без дом след дълга битка с банки и ЧСИ-та

Съдебната сага на едно средностатистическо българско семейство, докарано до отчаяние и без покрив над главата си

Семейството на Николинка и Иван Банкови са средностатистическо варненско семейство. Като всяко такова и те имат кредит, ипотека и куп проблеми. Кредитът в един момент се оказва тежко бреме, не успяват да го обслужват и попадат в лапите на порочния „кръг-банки-колекторски фирми и частен съдебен изпълнител“.

Само че от днес основния ми проблем става спешното намиране на дом, тъй от понеделник вече са на улицата. След дълги години съдебни битки, за да докажат, че единственото им жилище е несеквестируемо и публичната му продан от частен съдебен изпълнител е незаконна, те се оказват със сменени ключалки на апартамента си и без покрив над главата.

Те се позовават на закона, че ипотекираното им жилище е единствено за семейството и не може да бъде предмет на продан, независимо дали длъжника живее в него или не.

Иван и Николинка са отчаяни. Те имат дъщеря и се грижат за 8-годишният Христо. Историята им е тривиална и прилича на историите на десетки други българи, докарани до просешка тояга.

За кошмара, в който живее семейството от години, разказва пред „Нова Варна“ лично Иван Банков. Адвокатката им Милена Димитрова също е убедена, че ще докаже правдата. Очакваме позициите на споменатите Частен Съдебен Изпълнител и представителите на споменатата в разказа банкова институция.

видео Мердин Берберов, „Нова Варна“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева