in

ЕС ни предлага помощ за убийството на Виктория

Снимка: facebook

Световните медии гърмят за трагедията, мащабен отзвук в най-авторитетните издания

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова заяви, че ако е необходимо, европейските агенции могат да окажат помощ на българските власти в разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова. Йоурова написа в Тwitter, че ще следи разследването отблизо.

Еврокомисарят очаква бързи действия, така че виновните да бъдат изправени пред съда и да бъде изяснено дали убийството е свързано с работата ѝ.

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс също заяви, че е шокиран и призова българските власти виновните да бъдат изправени пред съда.

Убийството на българския журналист Виктория Маринова предизвика мащабен отзвук в световните медии.
„Убиха телевизионна журналистка в българския град Русе“, съобщава „Гардиън“, описвайки изключителната бруталност на престъплението.

BBC също публикува новина за убитата 30-годишна водеща, в която се съобщава, че тя се е занимавала и с журналистически разследвания, предава Bulgaria ON AIR.
Световните медии подчертават, че това е третото убийство на журналист в Европейския съюз, който е загубил живота си от 2017 г. насам.

„Телевизионен журналист е брутално убит в северния град Русе, каза прокуратурата в неделя, за случай, който предизвика международно осъждане“, съобщава и „Франс прес“.
Агенцията цитира колеги на Виктория, които признават: „Ние сме шокирани. Никога не сме получили никакви заплахи – насочени към нея или към телевизията“.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/