Корабът на Ричард Брансън полита в космоса до дни

Снимка economik
Снимка economik

Британският милиардер Ричард Брансън обяви, че създаденият от неговата компания “Върджин галактик” космически кораб ще извърши първи суборбитален полет до няколко седмици, предаде ТАСС.

“Трябва да извършим полет в близките седмици, а не месеци – каза той в интервю за телевизия Си Ен Би Си, което даде в Сингапур. – След това сам ще полетя в космоса в близките месеци, а не години. По-късно ще започнем да изпращаме други хора в космоса. За нас следващите два месеца ще са много вълнуващи.”

Запитан дали ще има достатъчно търсене за суборбитални или орбитални туристически полети, Брансън отговори, че ако сега заедно с него в помещението имаше 10 души, 8 от тях биха искали да се отправят в космоса, при условие че това ще е по джоба им. “Смятам, че мнозина биха искали да станат астронавти и да полетят в космоса – сподели той. – Трябва да построим колкото е възможно повече кораби, за да отговорим на подобно търсене.”

Си Ен Би Си припомни, че Брансън вложил милиони долари в разработването на космически кораб и че навремето заявил, че ще полети в космоса през април 2018 г.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Ученици от Математическата гимназия показват проекти за марсоход и наносателити

Снимка: Facebook

Варненка е най-красивата жена в Европейския съюз (СНИМКИ)