in

Българи създадоха първия роден електромобил (СНИМКИ /ВИДЕО)

снимка sin cars

Милен Йотов от компанията „Син карс“ разказа пред „Нова Варна“ за създаването на първия български електромобил, както и за състезателния автомобил производство на компанията

Само преди месец у нас бе премиерата на първите произведени у нас електромобили. Колите на бъдещето се произвеждат в Русе и в момента компанията търси инвеститор за да започне масово производство у нас.

Вече има прототипи на първите електромобили, които ще са българско производство. Става дума за една спортна кола и за една градска, която предлага много възможности за модификация.

Шосейна версия на първия български електрически автомобил, първия български състезателен автомобил SIN R1 GT4, и концепция за мултифункционален и компактен градски електромобил, който е планирано да се произвежда у нас и да се изнася в чужбина, са сред гордостите на русенската компания „Син карс интернешънъл“ .

снимка sin cars

Новият спортен автомобил на е S1. При него ще е възможно да се модифицира всичко – какъв да е двигателят, какво да е шасито, какъв да е дизайнът както на интериора, така и на екстериора. Ще е възможно S1 да се купи с двигател с вътрешно горене, с хибриден или с електрически мотор. Напълно електрическата версия на превозното средство ще може да изминава до 400 км. с едно зареждане на батерията.

Другата нова кола която вече е произведена е  L City. Това е електромобил, който ще е с изчистен, далеч от спортния, дизайн и който ще е с модулен принцип на производство. Клиентът ще може да избира каква да е дължината на превозното средство, колко голяма батерия да бъде поставена в него, колко и къде седалки да има и в бъдеще дори дали да има волан.

Новият модел е изцяло насочен към бъдещето и именно затова от него ще се предлага единствено електрическа версия, а освен това в бъдеще частта с волана и педалите ще може да се замени с модул с допълнителни седалки. Идеята е, че в бъдеще може да стане възможно електромобилът да е автономен и да не му е нужен шофьор.

 

видео Мердин Берберов, „Нова Варна“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева