in

Официално: Северин Красимиров е убиецът на Виктория

Снимка: Facebook

МВР осветли подробности от ареста му и разследването на извънреден брифинг, веществени доказателства свързват 21 годишният ром с убийството, повдигнати са му обвинения са убийство и изнасилване, обяви главният прокурор Сотир Цацаров

Официално 21-годишният Северин Красимиров е обвинен за убийството на Виктория Маринова, потвърди МВР министъра на официален брифинг. Той имал криминална регистрация от 2007 г. за кражба на цветни метали. Други данни за извършено от него престъпление няма. в хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват лицето с жертвата. Има негов ДНК материал по трупа на Виктория Маринова.

Трите лица подали сигнал са забелязали петна кръв, проследявайки следите стигат до женски труп, който е в страни от алеята. Създадена е организация. Незабавно с моя заповед са насочени екипи от екипи на Национална полиция, който са специализирани по тежки криминални престъпления, за изясняване на всички факти и обстоятелства и изясняване на версии за мотиви и вероятни извършители.

Това стана ясно по време на извънреден брифинг на премиера Борисов и главния прокурор Цацаров  огласиха подробности около жестокото престъпление, което разтърси България и света.

До момента не се изключва нито една версия, която е свързана с нейния личен живот, или професионална кариера. Незабавно е изготвен списък от лица от криминалния контингент, иззети са множество находки и за назначени много експертизи. В следствие на тези действия са изведени няколко основни насоки за работа и по конкретни лица, Множество от тези лица за задържани за 24ч в Русе за изясняване на тяхното алиби.

След като не е потвърдена тяхната съпричастност, те са освободени. Стигнахме до лице, което късно снощи бе задържано от немската полиция, в следствие на наше искане. Лицето е Северин Надеждов Красимиров роден 1997 в град Русе, адресът, който е обитавал е в близост до мястото на престъплението.

Има досие за кражба на цветни метали. Има множество доказателства, които свързват лицето с жертвата. ДНК експертизите са готови. Дават наличие на ДНК материал в/у дрехите, с които е бил, както и върху дрехите, с които е била жертвата. Очакваме още доказателства. Продължаваме да работим по всички версии, коментира още МВР шефа.

Повдигнати са му две обвинения – за изнасилване и за умишлено убийство, извършена с особена жестокост, поясни главният прокурор Сотир Цацаров.

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/