in

Премиерът към посланиците: Не очаквах да повярвате на фалшиви новини

Бойко Борисов извика на извънредно събрание 36 посланици, по повод разкриването на убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе.
Нито една държава и нито една чужда медия не са се обърнали за информация по разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова по официален път – нито през посолства, нито през пресцентъра на Министерския съвет. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред 36 посланици на среща в Гранитната зала на Министерски съвет
Това предаде Канал 3.

Пред дипломатическия корпус премиерът подчертал изумлението си, че никоя от държавите, които реагираха спрямо нас по повод убийството, не са потърсили официалните власти и им препоръчал другия път да търсят информацията през официалните канали.

Аз не ви се сърдя, но не очаквах да повярвате на фалшиви новини – в този дух било изказването на Бойко Борисов пред посланиците на срещата в МС с участието на главния прокурор Сотир Цацаров, вътрешния министър Младен Маринов и вицепремиера Красимир Каракачанов. Премиерът подчертал, че този път българските медии са се държали коректно, за разлика от задграничните.

Борисов и колегите му информирали подробно 36-имата дипломати за разследването и разкриването на убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Борисов обяснил, че през цялото време заради шума извън пределите на страната разследващият екип се е чудил какви партенки да пуска, за да не изпусне убиеца, който е бил на мушката на разследващите от самото начало, но не се спирал на едно място. Затова и пускали фалшиви следи, за да не бъде стреснат.

Премиерът на три пъти попитал има ли въпроси, но дипломатите замълчали.

Специално за страните, управлявани от партии-членки на ЕНП, премиерът натъртил, че вече му звънят, но той няма да разговаря с никого за това кого ще подкрепим за шеф на Еврокомисията преди срещата на групата на 17 октомври и ще обяви решението си едва на следващия ден на заседанието на Европейския съвет.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов