in

Болен мъж от Несебър поиска да напусне България заради липса на лечение (ВИДЕО)

Снимката е илюстративна

38-годишен мъж от Несебър поиска да напусне страната и да се превърне в поредния здравен емигрант.

От две години Стойчо Станков обикаля болниците в цялата страна заради неврологично заболяване, съобщава NOVA.

Мъжът казва, че нито един лекар не успява да му постави точна диагноза, която да позволи адекватно лечение. Заради заболяването си той остава без работа.

До преди две години Станков работил в престижна софтуерна компания в София. Изненадващо започва да получава кризи със световъртеж и силни болки в главата. Така тръгва по дългия път на болничните коридори. По негови думи нито едно от назначените лечение не е дало положителен резултат.

„В момента благодарение на многобройните лечения съм с влошено здравословно състояние, нетрудоспособен и безработен. Понеже нямам диагноза, аз не мога да кандидатствам за никакви лечения в чужбина“, обясни Станков.

След като установил, че няма да получи адекватна помощ от лекари, решил да потърси такава от здравните институции. По думите му обаче те просто си прехвърлят топката, без да има резултат. Станков е категоричен, че единственият вариант да спаси живота си е да замине в чужбина.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.