in

Инспектор от Агенцията по храните отглеждал плантация с канабис в Шуменско (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Шумен

Криминалисти от Областната дирекция на МВР-Шумен разкриха плантация с канабис.

Работата по случая започнала преди около 15 дни. Получен бил сигнал, че в къща в кв. „Дивдядово“ на град Шумен се отглежда марихуана. Криминалисти установили ползвателя на имота и превозното средство, с което се придвижва. След като попаднал в полезрението им, допълнително било съобщено, че мъжът шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР-Шумен.

На 9 октомври около 18:40 часа на ул.“Генчо Панайотов“ в Шумен полицейски екип спрял за проверка водач на лек автомобил Нисан „Терано“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 32-годишният местен жител с инициали К.К. Мъжът бил във видимо неадекватно състояние. Тестван е с дрегер за шофиране, а показанията отчели 0,2 промила, тестът за наркотици също бил положителен.

Заради острия мирис на марихуана било извършено претърсване в лекия автомобил, а след това и в жилище на ул.“Генчо Панайотов“ в Шумен. Там криминалисти намерили голямо количество стръкове, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис.

Снимка: ОДМВР-Шумен

Претърсването продължило на следващия ден. Във всички помещения в имота били открити растения, поставени за сушене с височина между метър и метър и половина. Иззети са 298 отрязани растения, както и 9 полиетиленови чували със суха листна тревна маса. Работата по документиране на престъплението продължила под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.

Снимка: ОДМВР-Шумен

Имотът е собственост на 32-годишния мъж, който е ветеринарен лекар и инспектор в Агенцията по храните, който отвел и полицейските служители в дома си.

Снимка: ОДМВР-Шумен

Разказал също, че е засадил и отглежда за собствена употреба марихуана в гориста местност край преславско село Янково.

В хода на предприетите допълнителни мероприятия е намерено и мястото, на което ги отглеждал. С помощта на следово куче, в силно пресечена и трудно достъпна местност в землището на село Янково, бил открит парцел от около 500 кв.м. със засадени 51 растения с различна височина и листна корона. За растежа на канабисовите растения грижи полагал лично К.К., който ги поливал и торил периодично. Някои от тях достигнали височина 3.90 метра, а другите били между 1,70 и 2,50 метра. Растенията били иззети.

К.К. е бил задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Не е криминално проявен.

Делото е прехвърлено по компетентност в ОП- Шумен

Снимка: ОДМВР-Шумен

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.