in

Свръхмодерен кувьоз получи АГ болница във Варна (СНИМКА)

Снимка: Pixabay

За първа година АГ болница във Варна получи голямо дарение – свръхмодерен и изключително необходим кувьоз за целите на неонатологично си отделение от кампанията „Българската Коледа“.

С тази апаратура ще се подобрят интензивните грижи, които екипът на болницата полага ежеминутно за най-малките, но и най-борбени пациенти.

За получаване на даренията от кампанията президентът Румен Радев на 3 октомври посрещна 22-ма директори на лечебни заведения от страната.

Снимка: president.bg

Мотото през 2017/2018 г. бе „Детският живот – продължително лечение и рехабилитация“. Благотворителната инициатива на президента е събрала 1 790 000 лв., с които е закупена модерна апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на деца.

Освен това дарение, АГ болницата във Варна получи и със скъпоструващи стерилизатори и хирургичен инструментариум. Модерната апаратура е дарение от холандска фондация, която от години подпомага на болницата.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.