200 лева за чужденец, пушил марихуана на детска площадка във Варна

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Глоба за 27-годишен постоянно пребиваващ у нас чужд гражданин, пушил цигара с марихуана на детска площадка във Варна.

Той бил хванат на 24 септември тази година при проверка по сигнал на граждани в квартал „Възраждане“, след като около 20.00 ч. вечерта пушил на открито на пейка на площадката марихуана, съобщават от Районния съд във Варна.

Тогава у него била открита част от саморъчно свита цигара, както и 3 полиетиленови топчета със суха тревиста маса. Общата стойност на държаната от подсъдимия марихуана възлиза на около 8 лева, като конкретното деяние представлява маловажен случай. След постигнато в съдебна зала споразумение на подсъдимия беше наложена глоба в размер на 200 лева.

В друго съдебно производство, 19-годишен призна вината си в това, че на 17 юли тази година, управлявал лек автомобил „Пежо“ след употреба на наркотично вещество – канабис, установено по надлежния ред. Съдът одобри постигнато между страните споразумение, с което 19-годишният младеж беше осъден на 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това той беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 10 месеца.

Съдебните актове са окончателни и влизат в сила веднага.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: DPA

Тийнейджъри се биха в двора на частно училище във Варна

Снимка: Нова Варна

740 варненски ученици все още в принудителна ваканция, комисия приема обекта