in

Атакуват сделката за Дупката в съда?

Снимка: "Нова Варна"

Лидерите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов ще предприемат правни мерки за спирането на покупката на Община Варна на 3 дка от т.нар. Дупка от пловдивския бизнесмен Георги Гергов.

Христо Иванов (Да, България!) и Атанас Атанасов (ДСБ), и съпредседателят на ПП „Зелените“ Владислав Панев ще приедприемат правни мерки за незабавното спиране на сделката на Община Варна с Георги Гергов, председател на общинската организация на БСП в Пловдив, за придобиване на 100% от акциите на „Централен универсален магазин Варна“ АД за 43 244 000 лв.

Припомняме ви, че тази седмица МС отпусна исканите от Община Варна средства с цел „разрешаване на инфраструктурен проблем в централната градска част на града”.
Отпускането на допълнителните средства не беше включено в предварителния дневен ред на заседанието на правителството. Технически предложението е било внесено от финансовото министерство.

Решението за покупката на акциите бе взето на последната сесия на местният парламент във Варна и предизвика сериозни брожения. Най-оспорвана беше цената, която Общината ще плати за близо 3-те декара, която при разбивка излиза на басноловните около 16 000 лв за квадратен метър.

Идеята общината да купи „Дупката“ дойде от варненския кмет Иван Портних и беше одобрена скоростно от ресорната общинска комисия „Собственост и стопанство“ миналия понеделник, а в края на седмицата получи санкция и от общинския съвет. Като задължително беше поставено условието парите да дойдат от държавния бюджет.

Мнението на мнозинството в местния парламент по времето на дебатите беше , че трябва да се сложи край на 30-годишната сага в сърцето на града. Опозицията пък категорично се разграничи от решението и го нарече „далавера“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева