in

Дискусия по проблемите на ревматологията се провежда днес във Варна

снимка bilka .bg

Представени ще бъдат действащи модели за електронно здравеопазване в ревматолгията на референтни страни на България – Испания, Португалия, отношение по темата ще вземат институции и водещи ревматолози

Дискусия по въпроси, касаещи достъпа до качествено здравеопазване на ревматично болните пациенти: „Европейски препоръки – ранен достъп до ревматолог“, „Електронно здравеопазване в ревматологията“, ще се проведе на 12-ти октомври от 15 ч. в Юнашкия салон във Варна. Организатор е Сдружение „Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит” /АПРА/, със съдействието на Община Варна.

Представени ще бъдат действащи модели за електронно здравеопазване в ревматолгията на референтни страни на България – Испания, Португалия, отношение по темата ще вземат институции и водещи ревматолози.

Ревматичните заболявания заемат едно от първите места по разпространение, изпреварвайки сърдечносъдовите и онкологичните. Според статистика на Световната здравна организация от болестта е засегнала повече от 350 милиона души. В България над 100 000 са хората с ревматоиден артрит, псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит / Болест на Бехтерев, които се характеризират с общо възпаление, което затруднява нормалното функциониране на имунната система.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/