in

Общински съветник от Варна: Ученици закъсняват заради препълнени автобуси

Снимка: "Нова Варна"

Ремонтите във Варна създават взе повече проблеми не само за водачите на превозни средства, които попадат в задръствания, но и гражданите, които използват градски транспорт.

Общинският съветник Милена Димова сподели, че многократно е получавала сигнали от притеснени граждани от квартал „Аспарухово“, които се движат с автобус номер 12.

Местният депутат постави въпроса на комисията по транспорт към Общински съвет- Варна, съобщи Actualno.com.

„Получих няколко жалби от варненци, че в пиковите часове автобусите, които се движат от Аспарухово към Варна са пълни и така нито ученици, нито възрастни хора могат да се качат на тях. Това води до проблеми. Децата не могат да стигнат до училище и няма как да извинят закъснения и отсъствия от час. Много хора закъсняват за работа, тъй като нямат друга алтернатива. Всички разбираме, че заради ремонтите автобусите закъсняват, но може би трябва да се пуснат няколко допълнителни автобуса през пиковите часове сутрин и вечер.“

Инж. Злати Златев – изпълнителен директор на „Градски транспорт“ ЕАД, се запозна с въпроса и обеща, че ще предприеме нужните мерки, за да могат учениците да стигат безпроблемно до училище, а работещите да не закъсняват за работа.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.