in

Отново отложиха началото на учебната година в НУИ „Добри Христов“

Снимка: Нова Варна

Стартът на учебната година в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ се отлага отново.

Това разбираме от интернет страницата на учебното заведение. Според съобщението от сайта им става ясно, че учебната година в гимназията ще започне на 17 октомври.

Основният ремонт на сградата е на стойност 3,6 млн. лв., от които 3,1 млн. лв. са по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 от Европейския фонд за регионално развитие и 549 000 лв. национално съфинансиране. Дата на приключване му трябваше да е 11 октомври 2018.

Първоначално първият учебен ден за всички възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ беше насрочен за 25 септември, после – за 8 октомври, а последната обявена дата беше 15 октомври.

Припомняме Ви, че отлагането на началото на учебната година се наложи поради продължаващите строително-монтажни работи в сградата, свързани с реализацията на проект на Министерството на културата за нейната реконструкция и модернизация, който започна през февруари.

Освен ремонт на новите помещения, освободени за нуждите на Музикалното училище след преместването на Колежа по туризъм, строителните работи включват пълна подмяна на всички инсталации и дограми, реновиране на фасадата и покрива, както и на вътрешната част на сградата, строена през 1902 година.

В проекта, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020″, е заложено пълно обновяване на концертната зала, библиотеката и читалнята. За учебните стаи е предвидена подмяна на настилката, както и звукоизолация на кабинетите за индивидуално обучение. 700 хил. лева са предвидени за оборудване, като за 300 хил. лева трябваше да бъдат закупени 3 рояла и 6 пиана.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.