in

56 лекари по дентална медицина се дипломираха във Варна (СНИМКИ)

Снимка: МУ-Варна

На 13 октомври в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна бяха връчени дипломите на лекарите по дентална медицина от Випуск 2018 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна.

Общо 56 дипломанти, сред които 5 от англоезичната програма на обучение, положиха Хипократовата клетва, която прочете деканът на факултета проф. д-р Стефан Пеев, и получиха дипломите си от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов.

Снимка: МУ-Варна

В академичното си слово проф. Иванов се обърна към абсолвентите с думите:
„Научихте много от своите преподаватели, преодоляхте предизвикателства в името на науката и постигнахте своя първи най-голям успех- увереността, че имате най-добрата основа, върху която ще съградите бъдещето си! Днес ви виждам заредени с амбиция, знания и умения да постигнете всичко онова, за което мечтаете, защото великото изкуство да се научи много, е да се започне с една малка крачка.“

Снимка: МУ-Варна

Трима са дипломантите с отличен успех от следването си, а „Първенец на Випуск 2018 г.“ е д-р Елица Николова, която получи наградата на Факултета по дентална медицина, както и парична награда от кмета на Варна, която връчи зам. кметът г-н Пейчо Пейчев. За всички отличници на випуска имаше парична награда от ректора на МУ-Варна проф. Иванов.
Председателят на Студентски съвет г-н Божидар Касабов връчи годишната награда за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентски съвет в МУ–Варна на отличника д-р Даниел Рачев.

Снимка: МУ-Варна

Приветствие към младите лекари по дентална медицина отправиха деканът на факултета по дентална медицина на МУ-Пловдив проф. д-р Георги Тодоров, зам.-деканът на Факултета по дентална медицина на МУ-София проф. Божидар Йорданов и акад. проф. д-р Николай Попов.
Сред гостите на церемонията бяха още зам. кметът г-н Пейчо Пейчев, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване към Общински съвет- Варна доц. Антоанета Цветкова, декани и зам. декани на факултетите по дентална медицина от медицинските университети в София и Пловдив, изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Марина“- Варна проф. д-р Валентин Игнатов, преподаватели, родители и гости.

Снимка: МУ-Варна

Поздравителни адреси към дипломантите и академичното ръководство бяха получени от председателя на Общински съвет- Варна г-н Тодор Балабанов, ректора на ТУ-Варна проф. инж. Росен Василев, председателят на Български лекарски съюз проф. д-р Николай Шарков.

Музикален поздрав към младите лекари по дентална медицина поднесоха второкурсничките в специалност „Медицина“ на МУ-Варна Мерлин и Нермин Игнатови и третокурсникът в специалност „Фармация“ Сезгин Алков.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.