in

Демократи спират сделката за Дупката с атака в Европейската комисия

снимка Нова Варна

Лидерите на Демократична България анонсираха във Варна, че ще опитат да спрат покупката на 3-те декара в центъра на Варна от Общината със сигнали в прокуратурата, до областният управител и до Европейската комисия

Коалиция „Демократична България“ е за незабавното спиране на сделката на Община Варна за покупка на „ЦУМ-Варна“ АД за над 43 милиона лева. Лидерите на партиите от формацията обявиха намеренията си днес във Варна. Ще опитаме всички законови средства, за да бъде атакувана сделката, като първо ще бъде изпратен сигнал да прокуратурата и областният управител, а на финал ако те не се задействат ще сезираме Европейската комисия. Това каза лидерът на ДСБ ген Атанас Атанасов, като допълни, че тя е пример за срастването между ГЕРБ и БСП. Демократите ще обжалват и постановлението на Министерски съвет, с което скоростно бяха отпуснати парите пред Върховният административен съд.

Моделът „Борисов”, който упражнява властта у нас, има една основа цел, а именно общите ни пари – бюджетът и европейските средства  да бъдат управлявани еднолично от Борисов. И той осъществява тази цел при всичките три правителства, които председателства. Този случай във Варна е поредното доказателство”, заяви Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

Според лидерът на „Да България“ Христо Иванов, сделката е поредната илюстрация, че управлението в момента е „кадаиф от криминални интереси“. Целта на този подарък от 43 млн лв към Гергов е , че той в момента е част от вътрешната опозиция на БСП, коментира още Иванов.  Сделките по разпореждане с недвижимо имущество в местния парламент трябва да се гласуват с мнозинство от две трети, а не с обикновено, какъвто е случая, е друга нередност която са открили демократите и което според тях трябва да направи сделката нищожна.

Според председателя на ДСБ-Варна Васко Василев сделката за закупуване на „ЦУМ-Варна“ няма да просъществува, тъй като е незаконосъобразна.

Виждаме някаква много трайна необходимост да се дадат едни пари на Георги Гергов. Тази трайна необходимост минава през факта, че в България управлява една реална коалиция, която не е обявената, и обединява ГЕРБ с БСП и ДПС. Наскоро и почетният председател на ДПС получи своя дял от данък „корупция”. Даже ни беше заявено всеки да инвестира като Доган, каза още Христо Иванов, очевидно визирайки покупката на ТЕЦ Варна от почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Още от намеренията на демократите в интервюто на Христо Иванов за „Нова Варна“:

 

 

Снимки и видео: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева