in

Бизнесът се обяви срещу проектозакона за хора с увреждания

Снимката е илюстративна

Националните работодателски организации се обявиха срещу проекта на закон за хората с увреждания, предложен от социалното министерство и разработван в продължение на няколко месеца с участието на майките от инициативата „Системата ни убива“.

От бизнеса не са съгласни с предвиденото въвеждане на квоти за наемане на хора с увреждания, както и на санкция при неизпълнението им, която според работодателите е нов вид данък. Заявката беше дадена по време на заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество, на което присъства и омбудсманът Мая Манолова, съобщава Дарик.

Окончателният вариант на законопроекта предвижда индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания, която ще показва техните затруднения, мобилност, жилищни условия и други обстоятелства, и на тази база те ще имат право на лична помощ, медицински изделия, рехабилитация, социални услуги, помощ за приспособяване на жилище и автомобил

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/