in

Музикалното е готово, децата започват да учат утре (СНИМКИ)

Директорът на училището Христо Дипчиков: Сградата е преобразена, продължаваме напред. Няма да се учи през ваканциите, учебният материал е преструктуриран

Ремонтът е готов, учениците се връщат в новите класни стаи, имаме всички нужни документи за експлоатация на сградата. Това стана ясно на специална пресконференция днес с представители на Министерство на културата, на строителната фирма, извършваща ремонта и директора на училището.

Основният ремонт на сградата, на стойност 3,6 млн. лв., започнал по-късно от планираното заради фирми, отговорни за авторския надзор, които се отказали от ангажимента и се наложило да търсят нови дълго време. Това съобщи ръководителят на екипа на проекта арх. Иван Мечкунов. Обектът вече има акт 16 и е годен за експлоатация. Строителната фирма ДЗЗД „Елит-Пътстрой“ гарантира безопасността на сградата.

снимка Нова Варна

„В процеса на строително-монтажните работи се промени графикът, спирахме, започвахме, имахме технически трудности и не успяхме да уведомим родителите“, допълни Делфина Стоименова, представител на Министерството на културата.

снимка Нова Варна

„Сградата е преобразена, това е най-важното. Ремонтът е важен както за учениците, така и за всички варненци, и е от огромно значение за общата еволюция на училището“, разказа директорът Христо Дипчиков. „Да не се вторачваме в забавянето, децата ще наваксат, няма да учат през ваканциите. Нямаше как да предвидим закъснението, очаквахме че ще е не по-късно от 1-2 седмици.

снимки Нова Варна

А и технологично нямаше как да местим десетки тонове пиана. Отне огромни усилия, но освен обновена сграда имаме 9 нови пиана и четири рояла, асансьор за хора с увреждания, кабинети с нови настилки и звукоизолация, и много други отдавна чакани екстри.

Моята мисия беше да си върнем сградата на бившия Институт по международен туризъм и да се ремонтира сградата основно. Това вече е факт и мога спокойно да се оттегля“, допълни директорът в оставка.

Екип на „Нова Варна“ се увери, че стаите са готови, учителите подреждат и с нетърпение чакат своите ученици.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.