in

Оставиха в ареста извършителя на убийството във „Владиславово“

Снимката е илюстративна

Венцислав А., привлечен като обвиняем за умишленото убийство на приятеля си от детинство Явор, ще продължи да пребивава в следствения арест.

Това съобщиха от пресслужбата на съда. Състав на Варненския апелативен съд отмени определение на Окръжния съд в морската столица от края на октомври, с което мярката за неотклонение на обвиняемия е била изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Въззивната апелативна инстанция уважи протеста на прокуратурата, която оспори определянето на втората по тежест процесуална мярка за принуда, съобщиха от съдебната пресслужба.

На 14 февруари гражданин е подал сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние пред блок 404 на варненския квартал „Владислав Варненчик“. На път за болницата 34-годишният Явор починал. Няколко дни по-късно като обвиняем за убийството е бил привлечен Венцислав А.

След излизане на резултатите от съдебномедицинската експертиза, първоначалното обвинение, с което Венцислав е бил привлечен като обвиняем, е било преквалифицирано от прокуратурата в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин, припомнят от пресслужбата на Апелативния съд.

Варненският апелативен съд днес намери, че неправилно и необосновано първата съдебна инстанция е определила по-лека мярка за неотклонение. Съдът счита, че и към настоящия момент, 8 месеца след престъпното деяние по никакъв начин не е разколебано обоснованото предположение, че обвиняемият е съпричастен към престъплението.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/