in

Почина съоснователят на Microsoft

снимка facebook

Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на 65-годишна възраст, съобщава CNBC. Причина за смъртта са усложнения на заболяването на Алън.

Той страдаше от Неходжкинов лимфом – вид рак на лимфната система. Алън бе диагностициран с болестта още през 2009 г.

Той е съосновател на Microsoft заедно с Бил Гейтс, с когото са приятели от деца. Алън е човекът, който измисля името на софтуерния гигант, като е член на борда на компанията до 2000 г.

„Повечето хора познават Пол Алън като технолог и филантроп, но за нас той беше много обичан брат и чичо и невероятен приятел. Семейството и приятелите на Пол имаха щастието да изпитат неговия хумор, топлина, щедрост и дълбоко съчувствие. Въпреки неговата натовареност, той винаги намираше време за семейството и приятелите“, коментира неговата сестра Джоди.

През последните години Алън се беше концентрирал върху благотворителност чрез организацията Vulcan, която обединяваше множество научни и технологични проекти. Освен това групата инвестира и в облагородяване на части от Сиатъл и културни институции в града.

Алън притежаваше и два отбора – хокейния „Сиатъл Сийхоукс“ и баскетболния „Портланд Трейлблейзърс“. Голям фен е и на музиката, като инвестира и в подобни музеи на музикалното изкуство. Състоянието на Алън възлиза на над 20 млрд. долара.

„Съкрушен съм от загубата на един от най-старите и скъпи приятели Пол Алън. От нашите дни в училище, през партньорството ни в създаването на Microsoft, до нашите общи благотворителни проекти през годините, Пол беше истински партньор и скъп приятел. Персоналните компютри нямаше да съществуват без него“, коментира Бил Гейтс.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/