in

„Русгеоком БГ“: Ще добиваме газ по конвенционална технология

снимка eurochikago.com

„Русгеоком БГ“ няма намерение да добива шистов газ в Добруджа. Инвестиционното предложение на компанията е за добив на природен газ по конвенционална технология от находище „Спасово” в блок „Добрич”, пише в официално становище на компанията ,изпратено днес.

Това се казва в официално писмо на компанията, изпратено до медията ни днес. Уточнението е направено във връзка с наша публикация по-рано днес със заглавие: „Във Варна продължава делото за добив на шистов газ в Добруджа“ .

За да бъдем полезни на обществеността, припомняме, че след проучвателни дейности компанията е представила резултатите в Министерството на енергетика. Държавното ведомство е открило процедура по регистрация на търговско откритие на природен газ, като необходима стъпка за подписване на концесионен договор.

Бихме искали да ви уверим, че действията на „Русгеоком БГ“ са били и ще бъдат изпълнявани в съответствие с българското законодателство, а от 2012 г. в страната ни има Мораториум, който изрично забранява добива на шистов газ, се казва още в официално писмо на компанията.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/