in

Осветители от Операта осквернили паметник на мира в Хирошима

снимка asahi.com

Двама служители от техническия персонал на Софийската опера са извършили посегателството срещу Паметника на мира в Хирошима, съобщи БНТ.

Новината е потвърдена от директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов. Те вече са уволнени и са извън състава на турнето в Япония. Японската полиция разследва случая.

Три графита оскверниха мемориалния парк. Един от тях е на български и гласи „Локо София“. След края на представлението трупата ще се извини пред публиката.
Информацията е потвърдена и от директора на операта Пламен Карталов.

Двамата мъже вече са уволнени и отстранени от турнето в Япония, а с тях ще се занимава полицията. Провинилите се били част от трупа на операта за концерт в страната на изгряващото слънце.

Софийската опера и балет замина на седмото си турне в Япония в началото на октомври. В продължение на около две седмици в столицата Токио, в Осака, Нагоя, Фукуока, Хирошима и други японски градове първият ни оперен театър трябва да изиграе 11 представления на оперите „Турандот“ и „Кармен“.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/