in

Обучителна ЕКО-кампания за малчуганите от 9 общини

Няколкостотин деца от общо 9 общини посетиха зеления герой Мистър Клинкер, който е талисман на детския музей „Пътят на Отпадъците“ в град Девня.

Кампанията е съвместна инициатива на „Девня Цимент“ АД, създател на музея и „Екоколект“ АД с цел да подпомогне обучението по екология на учениците. По време на интерактивното посещение, всички деца имаха възможност да научат какво се случва с отпадъците, които изхвърляме и защо е толкова важно да ги сортираме. Акцент в посещението са и цветовете на контейнерите на „Екоколект“ АД и за кой вид отпадъци са предназначени.

Ползотворното управление на отпадъците е екологична тема, която „Девня Цимент“ АД засяга в много от своите социални кампании, а за година и половина, откакто музеят „Пътят на Отпадъците“ съществува е бил посетен от стотици деца.

Обучителните посещения на музея, организирани от двете компании бяха осъществени с любезното съдействие на екипите по екология на общините Белослав, Генерал Тошево, Суворово, Балчик, Аксаково, Каварна, Шабла, Долни Чифлик и Провадия. Кампанията се отличи като добър пример за съвместна работа на институциите с бизнеса в полза на природата и децата.

Мистър Клинкер посреща децата в музея „Пътят на Отпадъците“ в град Девня.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/