in

Северин е в Русе, съдът под блокада (СНИМКИ)

снимка dunavmost

 

Задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров вече е в следствието в Русе, където ще бъде разпитан за първи път.

 

Снимка: nova

Според човек, участващ в организирането, многолюдна тъпа ще блокира сградата, пише dunavmost.com.

Още щом стъпи на родна земя, обвиненият в убийството на журналистката Виктория Маринова ще бъде задържан за 72 часа, а след това прокуратурата ще поиска за него постоянен арест. Мярката за неотклонение трябва да бъде разгледана от Окръжния съд в Русе.

В идните дни предстои да бъде направен и следствен експеримент с негово участие, в случай, че той и адвокатът му са съгласни.

В рамките на днешния ден Окръжната прокуратура е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар. 

Припомняме, че Северин Красимиров кацна на летище София вчера вечерта с граждански полет от Франкфурт при изключителни мерки за сигурност. Той бе съпроводен от служители на „Съдебна охрана“ и полицейски инспектор от Русе. Заподозреният е натоварен на полицейски бус още на пистата, минути след като самолетът се приземява. Той първо е бил откаран в Националния институт по криминалистика и криминология, където е дал ДНК проба, която да бъде сравнена с откритите биологични следи по трупа на Виктория.

В пълна тайна бе пазен по-нататъшният маршрут на предполагаемия престъпник. По информация на вестника Северин е прекарал вечерта в следствения арест в София, след което в ранни зори под конвой е тръгнал към Русе.

Пътуването е било отложено с няколко часа заради сигнал, че се готви провокация срещу него още на пътя.

„Хората като Северин са изключително първосигнални. Като полицейски инспектор съм обслужвал района, където е живял със семейството си, и мога да кажа, че тези хора са на дъното на социалната прослойка. Занимавал съм се със скандалите в дома му. В махалата е нещо страшно, хората живеят в кирпичени постройки, вместо прозорци използват найлон и го забиват с кабърчета. За врати се слагат черги. Спомням си, че Северин живееше със семейството си в бившите виетнамски общежития. В тях преди години живееха работници от захарната фабрика. Може да се каже, че домът му бе по-благородната част на квартала, тъй като сградата разполагаше с течаща вода, което бе лукс за района“, разкрива пред вестник „България Днес“ бившият полицай от Русе и настоящ адвокат Андрей Желязков, защитник на близките на убитата Виктория.

В дома му се биеха постоянно.

Физическото общуване бе обичайната форма на общуване. Северин е закърмен с това, той още от малък започва да попива, приема го като нещо нормално“, допълва юристът. Адвокат Желязков е категоричен, че Северин е станал такъв заради баща си.

„Баща му се казваше Северин Зоров Ангелов, по прякор Рамото. Преди 12 години го задържахме за поредната кражба. Беше осъден и пратен в затвора, където през 2008 година се самоуби. Считам, че има нещо наследствено, тези престъпни гени може и да се наследяват“, убеден е адвокат Желязков.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/