in

Събират стари дрехи в десет контейнера във Варна

снимка БЧК

Дарителската кампания е организирана от БЧК, изискването е дрехите да са годни за употреба, опаковани и в плик

Общо десет контейнера за дрехи се очаква да бъдат поставени в различни точки на града, след като бъдат издадени нужните разрешителни за разполагането им от районните кметства, информират от БЧК.

За обработването на дрехите ще се грижи фирма с дългогодишен опит в сферата, с която ще бъде подписан договор. Контейнерите ще дадат възможност на всеки, който желае да дари стари, но години за употреба дрехи, да го направи по всяко време и по удобен начин. До този момент подобни дарения са събирани от БЧК чрез кампании при спешна нужда и извънредни ситуации.

Такива контейнери се ползват от жителите на Пловдив от 2016 година. По-късно съдове за предаване на стари дрехи бяха поставени и в София. Предстои Варна също да се включи в националната кампания, която популяризира този начин за ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти, дарени от граждани.

Изискването към хората, които са решили да предоставят за нуждаещи се свои дрехи и аксесоари, е да бъдат годни за употреба и да бъдат опаковани в плик. Периодично текстилът се събира и извозва до фабрика, където се сортира. Т

Там се преценява кои дрехи са за преработка и кои могат да послужат за повторно използване, така че да бъдат включени в резерва на БЧК за кризисни ситуации. Част от дрехите ще бъдат изпращани и за нуждаещи се в страни в Африка. Близкия изток и други. По план негодният текстил бива рециклиран, така че да послужи за продукти като топлоизолации, тапицерии и други.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/