Гнусно, много гнусно, другарю патриот!

Снимка: Канал 3
Снимка: Канал 3

Този път вицепремиерът Валери Симеонов тежко сгази лука! Изцепката му по повод протестите на майките на деца с увреждания, които по думите му били уж с увреждания, не може просто да бъде поредната глупост, която тихомълком ще бъде замазана със следващ скандал. Поредното настъпване на мотиката обаче ще му струва не просто разпада на крехката коалиция. Но и удобния пост, където години наред размахваше менторски пръст на всеки, дръзнал да има мнение, различно от неговото.

Очевидно този човек, не може да остане нито секунда, нито на поста като заместник министър председател, нито на лидерския си като политик. Тези “кресливи жени”, борещи се със системата и собственото си битие едновременно не трябва да му искат оставката.

Трябва да му връчат по едно от “уж болните си деца”, за да може Симеонов от първа ръка да се убеди в истинността на воплите им. Да ги погледа, да ги поноси на ръце, да им смени памперсите, да се научи да живее като затворник, да  ги обича въпреки всичко, да си брои стотинките от мизерните инвалидни пенсии и да се бори. 24/7. Без почивка, всеки ден! Всяка нощ да трепери дали болното дете диша, дали не е направило поредния гърч, спазъм или припадък.

Това потресаващо дебелоочие, облечено във власт, у нас не е първият, нито ще е последният пример за липса на капка човещина у хората, които ни управляват. Има думи и постъпки, които не просто не трябва да остават безнаказани, но и последствията от тях ще покажат дали имаме право да претендираме за цивилизована държава изобщо.

Истеричните му изцепки не просто са проява на лош вкус, а на нечувано нахалство и безочие. Че ситуацията с майките бе яхната неколкократно от не един и двама политици у нас е факт. Но факт е и че ако Симеонов сега остане на поста си, това може да взриви не просто патриотичната коалиция, но кабинета, който тя подпира послушно.

Всъщност не са ни виновни управниците. Вината е в нас, че сме ги избрали такива.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Извънредно: Зверско убийство на жена в Бургас

Снимка Българско дружество по белодробни болести

Водещи специалисти по белодробни болести на форум край Варна