in

Седмица на четенето стартира във Варна

Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна се включва в Националната седмица на четенето с различни инициативи.

Това съобщи директорът на институцията Радка Калчева. Тя отбеляза, че инициативата, която е организирана от Министерството на образованието и науката, ще се проведе от 22 до 26 октомври, а библиотеката във Варна се включва за поредна година.

Събитието ще започне от 11:40 ч. с четене на произведения на писателя Йордан Радичков, по случай 89 години от неговото рождение.

На 23-и октомври от 16:30 ч. ще има камишибай театър (от картини) по приказката „Малкото пате и Големият Гунгац“.

На 24-ти октомври от 10:30 часа в Стая на приказките ще бъде прочетена „Таралежчето Черешко“ от Кина Къдрева.

На 25-ти октомври от 9:30 до 11:30 ч. с литературни четения отново ще бъде отбелязано творчеството на Йордан Радичков, а на 26-ти октомври, когато приключва Седмицата на четенията, от 14:00 ч. ще бъде прочетена българската народна приказка “Дар от сърце!”.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/