in

Хиляди на протест за оставката на Валери Симеонов утре

Снимка: МС

Майките на деца с увреждания организират протест срещу вицепремиера Валери Симеонов, на който ще поискат неговата оставка.

Недоволството е планувано за понеделник от 12:30 ч. пред сградата на Министерския съвет. Протестът се организира във „Фейсбук“ от организацията на майките „Системата ни убива“.

Повод за реакцията им станаха думите на вицепремиера след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник (16 октомври), на което беше подкрепен частично проектът на Закон за хората с увреждания. Ден по-късно Министерският съвет прие и подсигури с близо половин милиард лева закона.

„Законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха (децата – бел. ред.) по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законът за хората с увреждания е заченат в грях“, каза Симеонов пред телевизията на партията му НФСБ – „Скат“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/