in

Докога?

Снимката е илюстративна

Напоследък ежеминутно ставаме свидетели на фрапиращи случаи на циганска престъпност.

Само за една седмица статистиката започва със Северин Красимиров, минава през изстъпленията в ромските махали в Сливен и Айтос и стига до зверството, застигнало 82 годишният Георги Вачев в Славянци. Издевателства, които пълнят криминалните сводки постоянно.

Цели села треперят от цигански набези, възрастни хора осъмват пребити от мургави рецидивисти. За да стигнем до най-фрапиращото – побой над полицаи, дръзнали да въвеждат ред в гетото.

Хвърчат буркани и тухли, размахват се брадви, махалата не спи. Махалата знае, че пак ще й се размине. С малко следи от белезници, с някой ден престой в топлия арест, където хранят по три пъти на ден, може би малко кьотек до радиатора, за който някоя правозащитна организация ще нададе вой до бога. И толкоз.

Само да вметна – повече от 40% от затворниците у нас са цигани. Една проста сметка, направена въз основа броя на населението в България и числеността на циганите, ясно показва, че 1 на всеки 25 души от тази народност е бил обект най-малкото на полицейско дознание, заради извършено престъпление. При определящите се като български граждани това съотношение е 1:100.

В отговор на това МВР министъра пак заканително ще погледне строго то телевизора и ще каже, че няма да позволи нови изстъпления над полицаи. До следващият път, когато някой пореден Сали, и компания не се напият и не извършат някое „изнасилство“. Или пък просто не си пуснат маанетата на макс.

И изобщо не е въпрос на расизъм или ксенофобия някой да излезе и да каже на глас, че имаме проблем с циганската престъпност.  Колко още Вероники и Виктории трябва да погребем?

Та, към същият този МВР министър ми е питането. Докога г-н Маринов, жандармерията ще пази тихо съскащия етнически фитил в ромските махали? Докога служителите на реда  ще пазят някой да не подпали въпросния фитил, вместо да пазят майките и бащите ни в обезлюдените и опоскани от същите тези роми, български села. Докога?

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева